top of page
Art Fun

Rólunk

Az ukrán háború kapcsán sok százezer család hagyta el otthonát.
Napjainkig Magyarországon 23.000-nél többen regisztráltak ideiglenesen, vagy új, állandó otthont keresve.

A Skool kezdeményezésére 5 civil szervezet ingyenes programokat kínál

a háború elől elmenekült gyermekeknek.
 

Hiszünk benne, hogy együtt olyan komplex, mozgáson-játékon-kreatív alkotáson alapuló programot adunk, amely egyedülálló Magyarországon.

Célunk, hogy a velünk töltött idő alatt segítsük feldolgozni, elfeledtetni a gyerekekkel az átélt traumákat.  Valamint az ország 30 különböző pontján LEGO játszósarkokat is alakítunk, ahol szabadon legozhatnak a gyerekek.

 

Kik vesznek részt a programban? 
A Skool csapata az AdniJóga, az Amigos a gyerekekért, az Egy sima egy fordított, és a Momentán Társulat civil szervezetekkel közösen kínál ingyenes nyári programokat az iskolás korú gyerekeknek. 

70456808_1167755883428185_8896853624987058176_n.jpeg

Skool

A Skool 2014 óta segíti a gyermekek bekapcsolódását a számítógépes kódolás világába, és újszerű technológiai foglalkozásait a tech szektor meghatározó vállalataival együttműködésben a kezdetektől fogva ingyenesen biztosítja.

A csapat

Aszalós Kinga

Guzsaly Péter

Partnerkapcsolati és

kommunikációs vezető, Skool 

Mező Bálint

Manager, Local Community Engagement

Projektmenedzser, Skool

Koleszár Szilvi

Társalapító, ügyvezető, Skool

Szervezetek, akikkel együttműködünk

egy sima kép.jpg

Egy sima-egy fordított

Akadálymentesítünk a fejekben - Közhasznú civil szervezetként 2017 óta segítjük az inkluzív szemlélet élményeken alapuló elsajátítását. Oktatással, programokkal, saját fejlesztésű eszközökkel segítjük a fogyatékosságban érintett emberek és a társadalom többi tagjának kapcsolódását. Érzékenyítő programjainkkal, termékeinkkel megalapozzuk a jövő társadalmának nyitottságát a diverzitás iránt.

AdniJóga

Amigos a Gyerekekért

Egyetemistákként különböző szakokról alkotunk közösséget, így a sokszínű tanulmányi pályákban példát mutatva és a kis korkülönbségnek köszönhetően barátokként, nagytesókként kapcsolódunk a gyerekekhez. A tanulást természetesen kézműveskedés, játék és barátkozás egészíti ki, a lényeg, hogy vidáman és hasznosan töltsük el a közös időt. 

Amigos a gyerekekért Alapítvány bemutatkozó kép (2).jpg
momi.webp

Momentán Társulat

A Momentán Társulat tagjai már több alkalommal tartottak improvizációs workshopot önkéntes alapon menekültek számára, így ebbe a projektbe is örömmel csatlakoztunk. Úgy látjuk, a közösségi élmény, a kapcsolódás, a jelenre való fókuszálás, a történetek varázsa, valamint a nevetés ereje valódi megtartó erő és kapaszkodó tud lenni a menekült gyerekek számára.

AdniJóga

Célunk, hogy fenntartható módon juttassuk el a jóga meditatív, testi és lelki harmóniára ösztönző elemeit traumákat átélt, nehéz élethelyzetbe kényszerült felnőttekhez és gyerekekhez. 

IMG_9523.JPG
bottom of page